Strona główna » Carckowanie » ebay » Czy to moze byc fraud?? Troche OT
Czy to moze byc fraud?? Troche OT [wiadomość #1636] sob, 14 sierpień 2004 21:15 Przejdź do następnej wiadomości
Wookee jest aktualnie niedostępny Wookee
Wiadomości: 2
Dołączył(a): sierpień 2004
Junior Member
Witajcie!
Jakis czas temu licytowalem na ebayu laptopa, ale nie udalo mi sie go
wygrac. Dzien po tym dostalem maila od goscia z Londynu, ktory zaoferowal mi
sprzedaz zswojego laptopa. Nie jest tam nic wspomniane o ebayu - czyli
sprzedaz poza aukcja. Warunki jakie mi podal w sumie dosyc fajne, ale
wszedlem na strone DHL i troche mnie przestraszyl ich Fraud Alert.
Przytocze Wam tresc naszych maili i prosze o porade.
==================================================
My name is Adrian Luandersan and I am from London, UK.
This laptop has been my personal computer for the last 8 Months.
I bought it new and it still has 16 Months of Dell International Warranty
left.
The reason why I am selling the
I have attached some pics with the laptop to this mail.
Here is how I want to go about delivery and payment for the laptop which
will be through DHL and will also give you the chance to inspect the laptop
before I receive the payment for it:
I will explain to you step by step how this will work .
1) First you have to send me your shipping informations (your name and
address)
2) I go to the DHL store and leave the laptop onto your name and with your
address as the intended receiver .
3) DHL cheks the laptop , also the legal papers to see that everything is
OK with it .
4) DHL sends you a delivery notification to let you know they have the
laptop , that all is in order with it and that the laptop is packaged and
ready to be delivered to you .
5) At this point you will have to go to a Western Union office and make a
money deposit on my name for the amount we agreed .
6) After you make the deposit you will send all the informations linked to
it - MTCN , sender's name and address to DHL .
7) DHL will verify the payment informations and if everything is in order
they will deliver the package to you .
8) After you receive the laptop , check it and see that all is in order
you will instruct DHL to send me the informations about the money deposit
and I will be able to receive the funds .
I will pay DHL for the shipping and you will pay Western Union for the
Money Transfer fee .
Let me know if we can do this.
=========================================================
Co Wy na to???
Czemu gosc nie wystawia go na Ebay?? W porownaniu z innymi laptopami tej
klasy to niebezpiecznie niska cena.
Prosze o porade bo nie chce sie wkopac
Pozdrawiam
Lukasz
Re: Czy to moze byc fraud?? Troche OT [wiadomość #1637 (odpowiedź na #1636) ] nie, 15 sierpień 2004 00:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Greg jest aktualnie niedostępny Greg
Wiadomości: 4
Dołączył(a): sierpień 2004
Junior Member
Spytaj DHL czy oni robia takie rzeczy jakie sa opisane w liscie.
Re: Czy to moze byc fraud?? Troche OT [wiadomość #1638 (odpowiedź na #1637) ] nie, 15 sierpień 2004 01:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wookee jest aktualnie niedostępny Wookee
Wiadomości: 2
Dołączył(a): sierpień 2004
Junior Member
Problem jest taki, ze DHL ma problem z ich www strona. Moge niby
zadzwonic....
Wookee
Re: Czy to moze byc fraud?? Troche OT [wiadomość #1639 (odpowiedź na #1638) ] nie, 15 sierpień 2004 06:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Varg jest aktualnie niedostępny Varg
Wiadomości: 60
Dołączył(a): styczeń 2004
Member
"Wookee" <wookee@wp.pl> wrote:
> Problem jest taki, ze DHL ma problem z ich www strona. Moge niby
> zadzwonic....

Ktoś już tu na grupie opisywał podobny przypadek... ale został
wyrolowany w ten sposób... Poszukaj w archiwum!

--
Diabolic shapes float by
Out from the dark
I remember it was here I died
By following the freezing moon
(C) Mayhem - "Freezing moon"
Re: Czy to moze byc fraud?? Troche OT [wiadomość #1640 (odpowiedź na #1636) ] nie, 15 sierpień 2004 06:50 Przejdź do poprzedniej wiadomości
nospamPl jest aktualnie niedostępny nospamPl
Wiadomości: 93
Dołączył(a): luty 2004
Member
"Wookee" <wookee@wp.pl> schrieb im Newsbeitrag news:cfmdgq$hkp$1@inews.gazeta.pl...
[...]
> to niebezpiecznie niska cena.

no wlasnie, z normalna nie mialby zadnych szans na znalezienie naiwniaka.
pozd
ju

--
~~ antyspam konto - "mailbox is full" ~~
"Nie bój sie eksperymentowac: amatorzy
zbudowali arke, profesjonalisci -Titanica"
Poprzedni wątek:czy eKarta (mBank) moge przelac pieniadze na PayPal?
Następny wątek:eBay w Polsce...
Idź do forum:
  


Aktualna data: śro lut 8 06:30:12 EST 2012

Łączny czas generowania strony wyniósł 0,00668 sekund.
.:: Kontakt :: 901 brak hosta niezarejestrowana strona sprawdz strone niezarejestrowana strona no host Strona główna ::.

Powered by: FUDforum 2.7.6.
Copyright ©2001-2006 FUD Forum Bulletin Board Software